Οι ποικιλίες μας
Η παραγωγή περιλαμβάνει 12 ποικιλίες βερίκοκου, με διαφορές στο μέγεθος και το χρώμα, που κυμαίνεται από κίτρινο έως βαθύ πορτοκαλί. Οι πιο γνωστές ποικιλίες είναι:
-
Μπεμπέκου: Μεγάλα, πορτοκαλοκίτρινα, με γλυκιά σάρκα. Ιδανικά για γλυκό του κουταλιού, κομπόστα, μαρμελάδα και τάρτες. Ωριμάζουν τον Ιούνιο και είναι από τα πιο δημοφιλή στην αγορά.
-
Διαμαντοπούλου: Μικρότερα, ανοιχτό κίτρινο χρώμα, με έντονο άρωμα και γεύση. Προτιμώνται για φρέσκια κατανάλωση και συνήθως έχουν υψηλότερη τιμή λόγω της ποιότητάς τους.
|