Η καλλιέργεια
και η συγκομιδή
Η καστανιά ευδοκιμεί σε υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα, ενώ κάθε δέντρο μπορεί να παράξει 30–50 κιλά καρπού. Ανθίζει την άνοιξη και τα κάστανα ωριμάζουν από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο. Οι καστανεώνες εκτείνονται σε όλο τον Κίσσαβο και το Μαυροβούνι, και η παραγωγή παρουσιάζει σταθερά αυξητική τάση, χάρη στην ανανέωση των καστανεώνων και στη σύγχρονη διαχείριση της καλλιέργειας.
Η εντατικοποίηση της παραγωγής, η βιολογική καταπολέμηση του έλκους και της καρπόκαψας με φερομονικές παγίδες, καθώς και η εμπειρία και το μεράκι των αγροτών, έχουν αυξήσει την ποσότητα, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα των καρπών.